Ajankohtaista

Valmisteilla on 4 tärkeää yritystoimintaan ja työnantajan vastuisiin vaikuttavaa lakimuutosta – tiedätkö mitä ne ovat?

Lakeja kannatta lukea kuten liikennettä - ennakoimalla. Mitä parempi havainnointikyky, sitä paremmat mahdollisuudet sopeuttaa liiketoiminta olosuhteisiin sopivaksi ja toimia vastuullisesti. Kokosimme avuksesi listan valmisteilla olevista säädöshankkeista, joiden etenemistä kannattaa seurata aktiivisesti Lexissä.

Lue lisääTietojaValmisteilla on 4 tärkeää yritystoimintaan ja työnantajan vastuisiin vaikuttavaa lakimuutosta – tiedätkö mitä ne ovat? »

Linnunmaa Lexin Emmi Muhonen ja Tarja Anunti Tilisanomissa: Mitä nuoren tulee tietää työlainsäädännöstä?

Työlainsäädäntö asettaa kaikelle työnteolle raamit, joiden puitteissa työsuhteissa on toimittava. Nuoria työntekijöitä koskettava sääntely on muuhun työlainsäädäntöön nähden ensisijaista ja pakottavaa. Jokaisen nuoren ja nuorta palkkaavan on syytä tuntea sen perusteet. Molemmin puolin on myös hyvä muistaa, että oppivelvollisuus menee työnteon edelle. Katso viisi esimerkkitapausta nuorten työsuhteiden sääntelystä.

Lue lisääTietojaLinnunmaa Lexin Emmi Muhonen ja Tarja Anunti Tilisanomissa: Mitä nuoren tulee tietää työlainsäädännöstä? »

Tarja Anunti Kauppalehdessä: Kun tekoäly kohtasi lakipykälän, syntyi Rousku

Vahva tahtomme oli tehdä asiat pikkuisen entistäkin laadukkaammin, tehokkaammin ja ihmisystävällisemmin. Siitä tahtotilasta syntyi uusi tekoälyn poikanen, sittemmin hyvin itsenäiseksi ja päättelykykyiseksi kasvanut AI, joka on saanut nimekseen Rouskuttaja. Mutta kuka – tai mikä – hän oikeastaan on, ja mitä hän tekee?

Lue lisääTietojaTarja Anunti Kauppalehdessä: Kun tekoäly kohtasi lakipykälän, syntyi Rousku »

Linnunmaa Lexin Tarja Anunti Tilisanomissa: Työajan ulkopuolella tapahtuvan matkustamisen kuormitus kuriin lakimuutoksella

Työturvallisuuslain täsmennyksen myötä työnantajan on jatkossa huomioitava työajan ulkopuolinen matkustaminen osana työn vaarojen selvittämistä ja arviointia. Lokakuussa voimaantulevalla lakimuutoksella pyritään vähentämään työhön liittyvän matkustamisen terveydellisiä haittoja.

Lue lisääTietojaLinnunmaa Lexin Tarja Anunti Tilisanomissa: Työajan ulkopuolella tapahtuvan matkustamisen kuormitus kuriin lakimuutoksella »

Arkisto »