Työntekijän perehdyttäminen ja vaarojen arviointi on pakollista turvallisuuden ennakointia
Työntekijän perehdyttäminen ja vaarojen arviointi on pakollista turvallisuuden ennakointia Laki edellyttää jokaista työnantajaa perehdyttämään, opastamaan...
Työntekijän perehdyttäminen ja vaarojen arviointi on pakollista turvallisuuden ennakointia Laki edellyttää jokaista työnantajaa perehdyttämään, opastamaan...
Sairaudet kuuluvat elämään. Sairauspoissaoloja, saati niiden kestoa, ei voi aina ennakoida. Työnantajan velvollisuudet kuitenkin säilyvät, vaikka työntekijä olisi estynyt tekemästä työtään....
Löydät nyt uusimman kvartaalikatsauksen viimeisimmän vuosineljänneksen aikana tapahtuneista lakimuutoksista palvelun koulutukset ja webinaarit -välilehdeltä. Viimeisimmällä kvartaalilla 1.5.–31.7.2023 lakimuutokset olivat harvassa, joten kvartaalikatsauksessa suunnataan katseet jo tulevaan, tarkastelemalla muun muassa työlainsäädäntöön kohdistuvia hallitusohjelmakirjauksia sekä muistutellaan nyt voimaan tulleista muutoksista. Katso tallenteelta, millaisia vaatimuksia lait asettavat ja kuinka aiemmat velvoitteet ovat muuttuneet.
Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa Linnunmaa Lexin legal compliance -verkkopalvelun uudistuksesta, joka on määrä julkaista vuoden 2024 alkupuolella. Uudistus tuo mukanaan monia...
30.5.2023 järjestetyssä Työturvallisuus ja vaatimustenmukaisuus -webinaarissa kuultiin ajankohtaisia puheenvuoroja sekä mielenkiintoista keskustelua työturvallisuusjohtamisesta ja...
Löydät nyt uusimman kvartaalikatsauksen viimeisimmän vuosineljänneksen aikana tapahtuneista lakimuutoksista palvelun koulutukset ja webinaarit -välilehdeltä. Viimeisimmällä kvartaalilla 1.2. – 30.4.2023 tuli voimaan useita uusia lakeja ja velvoitteita. Katso tallenteesta, millaisia vaatimuksia lait asettavat ja kuinka aiemmat velvoitteet esimerkiksi työturvallisuuslaissa ovat muuttuneet.
Yhtiölainsäädäntöön astui viime vuonna voimaan kauan odotettu uudistus, jonka myötä yhtiökokoukset voidaan nyt järjestää etänä kaikissa osakeyhtiöissä. Etäkokoustaminen vaatii kuitenkin toimenpiteitä yhtiöjärjestyksen muuttamisesta lähtien.
Jos joudut työnantajan edustajana päättämään työntekijän työsuhteen, on sinun syytä olla tarkkana. Kun tunnet lain vaatimukset ja huomioit hyvät tavat, voit välttää monta ikävää tapahtumaa. Tässä artikkelissa käsitellään työsuhteen päättämisen perusteita työnantajan näkökulmasta.
Teemme HR & Talous -lakikirjaston kevätsiivouksen ja poistamme kaikki vähintään 1,5 vuotta kumottuna olleet säädökset. Kumotut säädökset poistetaan 12.6.2023.
Uudistettu kaupparekisterilaki ja siihen liittyvät lainsäädännön rinnakkaismuutokset velvoittavat yritykset sähköiseen asiointiin kaupparekisterissä sekä päivittämään kaupparekisteriin merkityt tiedot vuosittain. Seuraamukset ilmoitusten laiminlyönneistä ovat aiempaa ankarampia.
Tervetuloa maksuttomaan webinaariin kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja työturvallisuusjohtamisesta sekä työturvallisuusvaatimusten omaehtoisesta arvioinnista ja viranomaisvalvonnasta.
Näin on. Sinä päätät, noudatatko lakia. Olipa sitten kyse nopeudesta maantieliikenteessä tai turvallisuusteoista työpaikallasi. Vaikka noudattamatta jättämisellä voi olla seurauksensa, toiminnan hetkellä sinä teet valinnan. Sinä ja se kaikille tuttu ”joku muu”.
Alustatyöskentely, kevytyrittäjyys, freelancer vai sittenkin työntekijä? Uusien työnteon muotojen vuoksi ei aina ole helppoa määritellä, tehdäänkö työtä yrittäjänä vai työsuhteessa. Heinäkuussa voimaan tuleva muutos tuo apuvälineitä rajanvetoon. Mitä muutoksesta on hyvä tietää?
HR & Talous legal compliance -palveluun avattiin syksyllä 2022 uusi VTA-työkalu helpottamaan lainsäädännön vaatimusten tunnistamista ja arviointia. Tähän asti työkalu on keskittynyt työoikeudellisiin sisältöihin ja auttanut identifioimaan työnantajaa velvoittavat lainsäädännön vaatimukset.
Työturvallisuuslain tuoreiden muutosten tavoitteena on edistää 55 täyttäneiden työssä jaksamista ja vähentää varhaista työelämästä poistumista. Työnantajan on jatkossa otettava huomioon työntekijän henkilökohtaiset edellytykset. Miten työnantajaa koskevat velvoitteet muuttuvat?
Vastuullisuus sitä ja vastuullisuus tätä. ESG siellä ja compliance täällä. Tosiaankin – nyt sitä tulee joka tuutista. Vastuullisuus on pesiytynyt jokaisen tätä päivää elävän yrityksen, konsultin ja mainostajan puheeseen. Ainoa ongelma on tietenkin se, miten erottaa aidosti vastuullisen toimijan, tuotteen tai palvelun? No, tähänkin kysymykseen olet törmännyt jo viidesti tällä viikolla.
Häirinnän tunnistaminen ja kitkeminen työpaikoilla on erottamaton osa hyvää työnantajatoimintaa. Hyväntahtoisuudella pääsee pitkälle, mutta myös lain velvoitteet täytyy tuntea. Miten, milloin ja kenen toimesta häirintään pitää lain näkökulmasta puuttua?
Uusi laki ilmoittajansuojelusta tuli voimaan vuoden 2023 alussa. Monessa yrityksessä pohdintaankin nyt, miten toteuttaa ilmoituskanavan käyttöönotto omassa organisaatiossa. Riittääkö esimerkiksi erillinen sähköpostilaatikko täyttämään lain vaatimukset? Entä voiko turvallisuushavaintoja varten luotuja kanavia ja periaatteita hyödyntää myös ilmoittajansuojelussa? Tai mitä tulisi huomioida hankittaessa ilmoituskanava ulkoiselta palveluntarjoajalta?
Fazer-konsernin vastuullisuustiimin Teijo Ylitalo kertoo, mitä kaikkea erityisesti ympäristöön, terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät vastuullisuusasiat tarkoittavat jokaiselle suomalaiselle tutussa yrityksessä. Artikkeli on osa Linnunmaa Lexin Vastuullisuustyössä-artikkelisarjaa, jossa äänessä ovat asiakasyritysten vastuuhenkilöt.
Löydät nyt uusimman kvartaalikatsauksen viimeisimmän vuosineljänneksen aikana tapahtuneista lakimuutoksista palvelun koulutukset ja webinaarit -välilehdeltä. Viimeisimmällä kvartaalilla 1.11. – 31.1.2023 tuli voimaan uusi laki ilmoittajansuojelusta Katso tallenteesta, millaisia vaatimuksia laki asettaa ja kuinka aiemmat velvoitteet muun muassa yhdenvertaisuuden arviointiin liittyen ovat muuttuneet.