Ajankohtaista

Uusi Kvartaalikatsaus -webinaari nyt katsottavissa

Löydät nyt uusimman kvartaalikatsauksen viimeisimmän vuosineljänneksen aikana tapahtuneista lakimuutoksista palvelun koulutukset ja webinaarit -välilehdeltä. Viimeisimmällä kvartaalilla 1.5.–31.7.2023 lakimuutokset olivat harvassa, joten kvartaalikatsauksessa suunnataan katseet jo tulevaan, tarkastelemalla muun muassa työlainsäädäntöön kohdistuvia hallitusohjelmakirjauksia sekä muistutellaan nyt voimaan tulleista muutoksista. Katso tallenteelta, millaisia vaatimuksia lait asettavat ja kuinka aiemmat velvoitteet ovat muuttuneet.

Lue lisääTietojaUusi Kvartaalikatsaus -webinaari nyt katsottavissa »

Uusi kvartaalikatsaus -webinaari nyt katsottavissa

Löydät nyt uusimman kvartaalikatsauksen viimeisimmän vuosineljänneksen aikana tapahtuneista lakimuutoksista palvelun koulutukset ja webinaarit -välilehdeltä. Viimeisimmällä kvartaalilla 1.2. – 30.4.2023 tuli voimaan useita uusia lakeja ja velvoitteita. Katso tallenteesta, millaisia vaatimuksia lait asettavat ja kuinka aiemmat velvoitteet esimerkiksi työturvallisuuslaissa ovat muuttuneet.

Lue lisääTietojaUusi kvartaalikatsaus -webinaari nyt katsottavissa »

Linnunmaa Lexin Tarja Anunti Tilisanomissa: Työn­tekijän irti­sanomisen lyhyt oppi­määrä

Jos joudut työnantajan edustajana päättämään työntekijän työsuhteen, on sinun syytä olla tarkkana. Kun tunnet lain vaatimukset ja huomioit hyvät tavat, voit välttää monta ikävää tapahtumaa. Tässä artikkelissa käsitellään työsuhteen päättämisen perusteita työnantajan näkökulmasta.

Lue lisääTietojaLinnunmaa Lexin Tarja Anunti Tilisanomissa: Työn­tekijän irti­sanomisen lyhyt oppi­määrä »

Linnunmaa Lexin Tarja Anunti Tekniikka & Talous -blogissa: Työn turvattomuus ei pelkisty teollisuusympäristöihin ja tapaturmatilastoihin – vastuu on juuri sinulla

Näin on. Sinä päätät, noudatatko lakia. Olipa sitten kyse nopeudesta maantieliikenteessä tai turvallisuusteoista työpaikallasi. Vaikka noudattamatta jättämisellä voi olla seurauksensa, toiminnan hetkellä sinä teet valinnan. Sinä ja se kaikille tuttu ”joku muu”.

Lue lisääTietojaLinnunmaa Lexin Tarja Anunti Tekniikka & Talous -blogissa: Työn turvattomuus ei pelkisty teollisuusympäristöihin ja tapaturmatilastoihin – vastuu on juuri sinulla »

Työsuhteessa vai itsenäisenä ammatinharjoittajana? – Kokonaisharkinta avuksi epäselviin rajanvetotilanteisiin

Alustatyöskentely, kevytyrittäjyys, freelancer vai sittenkin työntekijä? Uusien työnteon muotojen vuoksi ei aina ole helppoa määritellä, tehdäänkö työtä yrittäjänä vai työsuhteessa. Heinäkuussa voimaan tuleva muutos tuo apuvälineitä rajanvetoon. Mitä muutoksesta on hyvä tietää?

Lue lisääTietojaTyösuhteessa vai itsenäisenä ammatinharjoittajana? – Kokonaisharkinta avuksi epäselviin rajanvetotilanteisiin »

Työnantajan työturvallisuusvelvoitteita täsmennettiin työturvallisuuslakiin tehdyillä muutoksilla — tavoitteena on pidentää työuria

Työturvallisuuslain tuoreiden muutosten tavoitteena on edistää 55 täyttäneiden työssä jaksamista ja vähentää varhaista työelämästä poistumista. Työnantajan on jatkossa otettava huomioon työntekijän henkilökohtaiset edellytykset. Miten työnantajaa koskevat velvoitteet muuttuvat?

Lue lisääTietojaTyönantajan työturvallisuusvelvoitteita täsmennettiin työturvallisuuslakiin tehdyillä muutoksilla — tavoitteena on pidentää työuria »

Linnunmaa Lexin Elli-Inkeri Mononen Kauppalehdessä: Viherpesua, hyvesignalointia ja sen tuhannen valkoista valhetta

Vastuullisuus sitä ja vastuullisuus tätä. ESG siellä ja compliance täällä. Tosiaankin – nyt sitä tulee joka tuutista. Vastuullisuus on pesiytynyt jokaisen tätä päivää elävän yrityksen, konsultin ja mainostajan puheeseen. Ainoa ongelma on tietenkin se, miten erottaa aidosti vastuullisen toimijan, tuotteen tai palvelun? No, tähänkin kysymykseen olet törmännyt jo viidesti tällä viikolla.

Lue lisääTietojaLinnunmaa Lexin Elli-Inkeri Mononen Kauppalehdessä: Viherpesua, hyvesignalointia ja sen tuhannen valkoista valhetta »

Linnunmaa Lexin Tarja Anunti Tilisanomissa: Työn­antajalla on velvoite toimia häirinnän ennalta­ehkäi­semiseksi ja poista­miseksi

Häirinnän tunnistaminen ja kitkeminen työpaikoilla on erottamaton osa hyvää työnantajatoimintaa. Hyväntahtoisuudella pääsee pitkälle, mutta myös lain velvoitteet täytyy tuntea. Miten, milloin ja kenen toimesta häirintään pitää lain näkökulmasta puuttua?

Lue lisääTietojaLinnunmaa Lexin Tarja Anunti Tilisanomissa: Työn­antajalla on velvoite toimia häirinnän ennalta­ehkäi­semiseksi ja poista­miseksi »

Lain vaatima organisaation sisäinen ilmoituskanava – miten se pitäisi toteuttaa?

Uusi laki ilmoittajansuojelusta tuli voimaan vuoden 2023 alussa. Monessa yrityksessä pohdintaankin nyt, miten toteuttaa ilmoituskanavan käyttöönotto omassa organisaatiossa. Riittääkö esimerkiksi erillinen sähköpostilaatikko täyttämään lain vaatimukset? Entä voiko turvallisuushavaintoja varten luotuja kanavia ja periaatteita hyödyntää myös ilmoittajansuojelussa? Tai mitä tulisi huomioida hankittaessa ilmoituskanava ulkoiselta palveluntarjoajalta?

Lue lisääTietojaLain vaatima organisaation sisäinen ilmoituskanava – miten se pitäisi toteuttaa? »

Vastuullisuustyössä: Fazerin ikonisten tuotteiden ja brändien taustalla yli satavuotinen vastuullisuustyö

Fazer-konsernin vastuullisuustiimin Teijo Ylitalo kertoo, mitä kaikkea erityisesti ympäristöön, terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät vastuullisuusasiat tarkoittavat jokaiselle suomalaiselle tutussa yrityksessä. Artikkeli on osa Linnunmaa Lexin Vastuullisuustyössä-artikkelisarjaa, jossa äänessä ovat asiakasyritysten vastuuhenkilöt.

Lue lisääTietojaVastuullisuustyössä: Fazerin ikonisten tuotteiden ja brändien taustalla yli satavuotinen vastuullisuustyö »

Uusi kvartaalikatsaus -webinaari on nyt katsottavissa

Löydät nyt uusimman kvartaalikatsauksen viimeisimmän vuosineljänneksen aikana tapahtuneista lakimuutoksista palvelun koulutukset ja webinaarit -välilehdeltä. Viimeisimmällä kvartaalilla 1.11. – 31.1.2023 tuli voimaan uusi laki ilmoittajansuojelusta Katso tallenteesta, millaisia vaatimuksia laki asettaa ja kuinka aiemmat velvoitteet muun muassa yhdenvertaisuuden arviointiin liittyen ovat muuttuneet.

Lue lisääTietojaUusi kvartaalikatsaus -webinaari on nyt katsottavissa »

Arkisto »