Takaisin

Keskeisten vaatimusten ja lakimuutosten seuranta helpottuu entisestään – Pienet ja tekniset lakimuutokset erotteleva ominaisuus Linnunmaa Lexiin

Linnunmaa Lexin lakimuutosten seurannassa otetaan vuoden 2022 aikana vaiheittain käyttöön uusi ominaisuus, jolla niin sanotut pienet ja tekniset lakimuutokset erotellaan keskeisempiä vaatimuksia sisältävistä lakimuutoksista. Tällaisia lakimuutoksia voivat olla esimerkiksi jotkin oikaisut ja täsmennykset, säädösviittaukset sekä muutokset käytetyissä termeissä ja nimityksissä.

Näillä lakimuutoksilla ei tyypillisesti ole käytännön merkitystä toiminnanharjoittajan kannalta, mutta niistä voi silti olla hyvä tietää. Sen vuoksi pienet ja tekniset muutokset saa edelleen halutessaan näkyviin helppokäyttöisellä valinnalla, joka löytyy lakikirjaston Haku ja raportointi -lomakkeelta sekä Muutokset-välilehden Muutetut-valinnan alla.

Uusi ominaisuus otetaan käyttöön vaiheittain. Tähän saakka palveluun kirjattuja lakimuutoksia ei ole eroteltu pieniin ja teknisiin. Erottelua tehdään jatkossa osana palvelun normaalia juoksevaa päivittämistä.

Käyttäjälle muutos näkyy kolmella tavalla:

1. Lakikirjaston Haku ja raportointi -lomake

Lakikirjaston Haku ja raportointi -lomakkeen TILA-valikossa voit valita, haluatko nähdä myös pienet ja tekniset muutokset vai jättää ne pois hakutuloksista. Viemällä hiiren infokuvakkeen (?) päälle näet vielä, mitä pienillä ja teknisillä lakimuutoksilla tarkoitetaan.

2. Muutokset-välilehti

Muutokset-välilehden MUUTETUT-valinnan alla voit vastaavasti valita, haluatko nähdä myös pienet ja tekniset muutokset vai jättää ne pois listauksesta. Oletusvalinta ei sisällä pieniä ja teknisiä muutoksia.

3. Ilmoitussähköposti

Kvartaaleittain lähetettävä ilmoitussähköposti sisältää jatkossa vain keskeisemmät lakimuutokset. Halutessasi voi tarkastella pieniä ja teknisiä lakimuutoksia suoraan Linnunmaa Lexissä edellä kuvatuilla tavoilla.

Ilmoitussähköposti lähetetään automaattisesti kaikille käyttäjille 1.3., 1.6., 1.9. ja 1.12. Ilmoitussähköpostin lähettämistä seuraavana arkipäivänä julkaistaan Kvartaalikatsaus-tallenne, jossa lakiasiantuntijamme kertovat sinulle edellisen kvartaalin aikana julkaistuista keskeisimmistä lakimuutoksista tarkemmin.

Toivomme, että uudesta ominaisuudesta on sinulle apua omassa legal compliance- ja vastuullisuustyössäsi!