Ajankohtaista

Valmisteilla on 4 tärkeää yritystoimintaan ja työnantajan vastuisiin vaikuttavaa lakimuutosta – tiedätkö mitä ne ovat?

Lakeja kannatta lukea kuten liikennettä - ennakoimalla. Mitä parempi havainnointikyky, sitä paremmat mahdollisuudet sopeuttaa liiketoiminta olosuhteisiin sopivaksi ja toimia vastuullisesti. Kokosimme avuksesi listan valmisteilla olevista säädöshankkeista, joiden etenemistä kannattaa seurata aktiivisesti Lexissä.

Lue lisääTietojaValmisteilla on 4 tärkeää yritystoimintaan ja työnantajan vastuisiin vaikuttavaa lakimuutosta – tiedätkö mitä ne ovat? »

Linnunmaa Lexin Emmi Muhonen ja Tarja Anunti Tilisanomissa: Mitä nuoren tulee tietää työlainsäädännöstä?

Työlainsäädäntö asettaa kaikelle työnteolle raamit, joiden puitteissa työsuhteissa on toimittava. Nuoria työntekijöitä koskettava sääntely on muuhun työlainsäädäntöön nähden ensisijaista ja pakottavaa. Jokaisen nuoren ja nuorta palkkaavan on syytä tuntea sen perusteet. Molemmin puolin on myös hyvä muistaa, että oppivelvollisuus menee työnteon edelle. Katso viisi esimerkkitapausta nuorten työsuhteiden sääntelystä.

Lue lisääTietojaLinnunmaa Lexin Emmi Muhonen ja Tarja Anunti Tilisanomissa: Mitä nuoren tulee tietää työlainsäädännöstä? »

Tarja Anunti Kauppalehdessä: Kun tekoäly kohtasi lakipykälän, syntyi Rousku

Vahva tahtomme oli tehdä asiat pikkuisen entistäkin laadukkaammin, tehokkaammin ja ihmisystävällisemmin. Siitä tahtotilasta syntyi uusi tekoälyn poikanen, sittemmin hyvin itsenäiseksi ja päättelykykyiseksi kasvanut AI, joka on saanut nimekseen Rouskuttaja. Mutta kuka – tai mikä – hän oikeastaan on, ja mitä hän tekee?

Lue lisääTietojaTarja Anunti Kauppalehdessä: Kun tekoäly kohtasi lakipykälän, syntyi Rousku »

Linnunmaa Lexin Tarja Anunti Tilisanomissa: Työajan ulkopuolella tapahtuvan matkustamisen kuormitus kuriin lakimuutoksella

Työturvallisuuslain täsmennyksen myötä työnantajan on jatkossa huomioitava työajan ulkopuolinen matkustaminen osana työn vaarojen selvittämistä ja arviointia. Lokakuussa voimaantulevalla lakimuutoksella pyritään vähentämään työhön liittyvän matkustamisen terveydellisiä haittoja.

Lue lisääTietojaLinnunmaa Lexin Tarja Anunti Tilisanomissa: Työajan ulkopuolella tapahtuvan matkustamisen kuormitus kuriin lakimuutoksella »

Tiedote: Linnunmaa Lex uudistuu – HR-lainsäädäntö saatavilla jatkossa vain HR & Talous -palvelusta

HR & Talous -palvelun laajeneminen tuo tullessaan joitakin muutoksia, jotka koskettavat myös osaa EHS-palvelumme käyttäjistä. Myös EHS-palvelussa on tähän saakka ollut saatavilla rajattu HR-lainsäädännön paketti, joka on löytynyt Lakikirjastosta otsikolla ”Työelämä ja HR”. Nyt kyseinen kategoria muuttuu otsikkonsa ja sisältönsä osalta. Jatkossa kyseisen kategorian sisältö painottuu EHS:n keskeiseen osaan eli työsuojeluun sekä tietosuoja- ja tilaajavastuusääntelyyn. Vastaavasti työelämän ja HR:n keskeinen sääntely löytyy vain HR & Talous -palvelustamme.

Lue lisääTietojaTiedote: Linnunmaa Lex uudistuu – HR-lainsäädäntö saatavilla jatkossa vain HR & Talous -palvelusta »

Lakiasiantuntija Tarja Anunti Tilisanomissa: Työaikalaki ja matkustaminen: 4 kysymystä ja 4 vastausta

Työaikalain tulkinta aiheuttaa päänvaivaa niin työnantajien kuin työntekijöiden keskuudessa. Erityisesti matkustamiseen liittyvät kysymykset askarruttavat monia. Eikä ihme, sillä lakia tulkitaan usein tapauskohtaisesti, ja se myös mahdollistaa monia poikkeuksia. Kokosimme tähän artikkeliin tyypillisiä ongelmakohtia ja vastauksia.

Lue lisääTietojaLakiasiantuntija Tarja Anunti Tilisanomissa: Työaikalaki ja matkustaminen: 4 kysymystä ja 4 vastausta »

Kausityölain muutokset joustavoittavat kausityön käyttöä ja keventävät työnantajan ilmoitusvelvoitteita

Työntekijätietojen ilmoittaminen ulkomailta tulevien kausityöntekijöiden osalta kevenee. Tutun kausityöntekijän palkkaaminen uudelleen helpottuu, kun selvitystä työnteon edellytyksistä ja työehdoista ei tarvitse esittää uudelleen. Samalla uudistus kiristää seuraamuksia kausityölain laiminlyönneistä.

Lue lisääTietojaKausityölain muutokset joustavoittavat kausityön käyttöä ja keventävät työnantajan ilmoitusvelvoitteita »

Työehtojen paikallinen sopiminen nostaa päätään: Miten työmarkkinoiden murros näkyy yritystasolla?

Työehtosopiminen elää vahvassa murrosvaiheessa, sopimisen painottuessa yhä enemmän yritystasolle. Myös hallitusohjelmassa on sitouduttu edistämään paikallista sopimista. Tavoitteet yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi ovat selkeät ja yhtenäiset, mutta millaisilla keinoilla ne ovat saavutettavissa?

Lue lisääTietojaTyöehtojen paikallinen sopiminen nostaa päätään: Miten työmarkkinoiden murros näkyy yritystasolla? »

Arkisto »